Federalisering

Federalisering in het woordenboek - betekenis, definitie, wiki, verklaring. Het federalisme is een staatsvorm waarbij geen centraal staatsgezag wordt voorgestaan. In. 1) federaliseren werkw. [politiek] tot een federatie omvormen Voorbeeld: `België werd enige jaren geleden gefederaliseerd. ` tweede bete..

Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en. Nederlands: ·overgankelijk (politiek) tot een federatie omvormen België werd enige jaren geleden gefederaliseerd.··↑ Wiktionnair Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen. Dit soort voorstellen wijst in de richting van een sterkere federalisering. We noemen hier vooral de volgende aspecten: de Raad Algemene Zaken zou elke week moeten.

De betekenis van federaliseren vind je op deze pagina. Er werd 1 definitie van federaliseren gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen. het toekennen van meer bevoegdheden aan de deelstaten Uit de resultaten, die vandaag worden toegelicht in De Standaard, blijkt dat de vertegenwoordigers van alle. Federalisering. Het Belgische federalisme is voor niet-ingewijden ingewikkeld en onoverzichtelijk, omdat het unitaire kenmerken vertoont (gewesten zijn -nog steeds-.

Het grondgebied van België heeft altijd de invloed ondergaan van zowel de Germaanse als de Latijnse wereld. Dat brengt een cultureel pluralisme met zich. Bij het. Deze rubriek bevat stukken over de federalisering van België. Eerst een stuk van mijn hand Brussel-Halle-Vilvoorde waarin ik uitleg waarom dat thema de sleutel was.

Dit artikel bevat (nog) geen betekenisprofiel, alleen algemene grammaticale gegevens en, indien aanwezig, voorbeeldzinnen uit het Corpus Hedendaags Nederlands De intergouvernementele Europese Unie is zwak, ziek en misselijk. Een federatie als de Verenigde Staten van Europa is gezond en sterk. De Europese Unie is slechts een.

In een aardige discussie op TPO over de associatie-overeenkomst van de EU met Oekraïne en de oplossing die het kabinet Rutte zoekt kwam ik tot onderstaande reactie. Jan Gajentaan Na maandenlange onderhandelingen is het eindelijk zo ver: de derde Grosse Koalition van CDU/CSU en SPD, tevens Angela Merkel's vierde termijn als.

Federalisering: betekenis, definitie, wiki, verklarin

 • Federalisering en regionalisering De 'bicentenary of the American Constitution' is in 1987 op allerlei manieren o.a. met universi­ taire De Columbia Law School, in Ne
 • MADRID - Op SpanjeVandaag hebben we het vaak over het meest actuele nieuws in Spanje waarbij vaak de woorden deelstaat of autonome deelstaat of provinci
 • Federalisering van de sociale zekerheid : cijfers en waarden deze drie componenten is sterk verschillend per deeltak. In 1988 wordt het regionale onevenwicht i
 • De Europese Unie is slechts een optelsom van nationale belangen van lidstaten: er is geen echte eenheid en verbondenheid. Er komt meteen ruzie als een nationaal.
 • g 'Een efficiëntere federale staat en een grotere autonomie voor de deelstaten' van december 2011.
 • g, waarbij er meer bevoegdheden overgeheveld.
 • Hoewel het Westen faliekant tegen federalisering is omdat het wil dat de soevereniteit en territoriale integriteit van Oekraïne behouden blijven,.

Federaliseren - definitie - Encycl

 1. Een colonne legervoertuigen rijdt door Donetsk op 11 juli 2014. Die uiteraard tegen bodemprijzen in de lokale supermarkt zijn gekocht en niet uit Rusland komen
 2. federalisering Übersetzung im Glosbe-Wörterbuch Niederländisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen
 3. Wat betekent dromen over federalisering? Betekenis van federalisering in de zoekresultaten: Droomwoordenboek - Betekenis van dromen over federalisering & Verklaren en.

Video: Federalisering - definitie - Encycl

Een volledige federalisering van de landbouw was één van de zaken waar het ABS in Brussel kwam voor pleiten. Die is volgens het syndicaat nodig om de sector. MADRID, 27 SEPT. In 1992 is het vijfhonderd jaar geleden dat Spanje binnen zijn huidige grenzen werd verenigd als de eerste centraal bestuurde nationale. De website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Le site web du Service Public Fédéral Intérieur. Der Webseite des Öffentlichen Bundesdienstes Innere Contextual translation of federalisering into English. Human translations with examples: federalism

Rubriek Sterk met Europa Serie Federalisering Deel 2 Waarom is het verstandig om van de EU een federatie te maken? Hoofdstuk 1 Wat is een federatie? Hoofdstuk 2 Waar. het federaliseren. Na de jaren zestig onderging de taalwetgeving geen ingrijpende wijzigingen meer. Wel legde ze de fundamenten voor de federalisering van België Onderscheid tussen feit en fictie bij de gebeurtenissen in Oekraïne. De centrale regio Poltava is de recentste provincie die federalisering van Kiev. Contextual translation of federalisering from Dutch into French. Examples translated by humans: MyMemory, World's Largest Translation Memory Ook gaat het boek in op de invloed die Boudewijn had in de politiek en zijn rol bij de regeringsvorming en de federalisering. Koning Boudewijn,.

federaliseren - WikiWoordenboe

 1. De hele dag kunnen Nederlanders naar de stembus om te laten horen wie zij graag in het Europees Parlement vertegenwoordigd zien. Maar heeft dat wel zin.
 2. De bewoners van sommige landen in Europa negeren al eeuwen lang hun eigen wetgeving als het gaat om het innen van belastingen of het verantwoording afleggen over het.
 3. g van een politieke unie onvermijdelijk maken? En zo ja,.
 4. Federalisation of the European Union is the institutional process by which the European Union (EU) is transformed from a confederation (a union of sovereign states).
 5. gaande federalisering: het toezicht op en de mogelijkheid tot het ingrijpen in deelstatelijke begrotingen, of, breder gezegd, het beperken van het deel
 6. Terugdringen van de federalisering van de EU zal niet eerder geschieden dan ná nationale verkiezingen in Frankrijk en Duitsland. Deze staan voor 2021 gepland,.
 7. gen te versnellen en op een contractuele relatie te.

Toggle SlidingBar Area. Home; Rubrieken. Sterk met Europa; Sterk met Beleid; Sterk met Demografie; Blogs. Blogs Totaa Infosessie federalisering HC100 10/11/ /11/2011 Inhoud Inleidend woord burgemeester P&O: Wat zijn uw mogelijkheden bij Stad Gent? Doelstelling infosessie. TY - JOUR. T1 - Federalisering via de achterdeur. AU - Abdullah Khan,R.A. PY - 2006/1/17. Y1 - 2006/1/17. M3 - Article. JO - Staatscourant. T2 - Staatscouran (68) J. Poirier en S. Vansteenkiste, Het debat over de federalisering van de sociale zekerheid in België: spiegel van de wil tot samenleven?, op. cit., p. 362 In een interview met onze collega's van de krant La Libre, stelde Waals minister van mobiliteit François Bellot dat hij gewonnen is om van mobiliteit.

federalisering - Vertaling Nederlands-Engel

Klik hier voor website ACV Brandweer Klik hier voor Website Civiele Veiligheid Brandweer Klik hier voor FAQ - statuut (website civiele veiligheid) Klik hier voor FAQ. ECB-president Draghi eist volledige federalisering Europese Unie. Xander 31-12-2014 16:10- in Economie, EU, NWO-Complot

federalisering - definitie - Nederlands - nl

 1. 1 leermiddelen gevonden over federalisering, gedeeld door leraren en organisaties. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen
 2. Op 21 mei 1946 dient de heer Pierre Harmel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers het wetsvoorstel in tot oprichting van een Centrum van Onderzoek voor de nationale.
 3. Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt
 4. Vlaanderen en Wallonië/Brussel die elk afzonderlijk een lidstaat worden van de EU. Dat lijkt vergezocht, maar volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven.

federalisering formulering fundering globalisering gravering groepering halvering: herstructurering hotelreservering iconenverering informatisering internationaliserin Teken voor het klimaat en teken voor onze toekomst. Stuur onze politici een sterk signaal en vraag de volgende regering nu echt werk te maken van het klimaat en de. federalisering de traduction dans le dictionnaire néerlandais - français au Glosbe, dictionnaire en ligne, gratuitement. Parcourir mots et des phrases milions dans. Benieuwd naar de standpunten van de N-VA? Lees er alles over op de N-VA-website Sommige activisten zagen alle heil in een ver doorgedreven federalisering van België. Anderen dachten aan een onafhankelijk Vlaanderen,.

De FEDERALISERING treinstellen zullen worden vervaardigd op de Bombardier Joint-Venture Puzhen Bombardier Transportation Systems (PBT-stoffen) in China,. 1 2. NU IS HET AAN JULLIE! Jullie gaan in het BELvue onderzoeken hoe de federalisering in België tot stand kwam van 1830 tot nu. Jullie onderzoek bestaat uit 4 delen In deel 3 van deze Italiëreeks een blik op de Lega Nord, die van Noord-Italiaans regionalisme en separatisme evolueerde naar een antimigratiepartij voor heel Italië

Ironisch genoeg ligt dit aan de federalisering van het land die door Vlamingen werden doorgedrukt De wet onderscheidt drie soorten van misdrijven, volgens de ernst ervan: overtredingen, wanbedrijven en misdaden Artikels, De federalisering van het onderwijs in Belgi

Federalisering. Overigens hadden ook de Slowaken in de staat, die toch ook de hunne heette, weinig te lachen. Zo namen de pogingen tot een geforceerde Tsjechisering. Door de federalisering van België en de ministeriële besluiten van 02-03-1977 en 22-12-1977 ontstonden respectievelijk beide autonome vleugels De cultuur is uitermate belangrijk bij de organisatie. Nieuwe werknemers zullen bij de organisatie moeten passen en geïntegreerd gaan worden in de cultuur. De. Nog voor Moskou de Krim annexeerde schreef ik in de krant dat Rusland aanstuurt op een federalisering van Oekraïne. In een land met een zwak centrum kun je.

Federaal Met federaal wordt bedoeld wat in een federale vereniging, instelling of federale staat (een bondsstaat), betrekking heeft op het samenwerkende, centrale niveau Online Cursus Federalisering. Online Course Federalization. Deze website gebruikt cookies en scripts om je gebruik op de site te analyseren,. Stefans Löfvén partikamrater jublar åt fedeeralisering av Europ Staatshervorming Met de term staatshervorming wordt in België het proces aangeduid waarbij, door opeenvolgende grondwetswijzigingen, het unitaire België van 1830 is.

Video: federaliseren betekenis en definiti

Gepubliceerd op: 5 oktober 2001; Meer informatie; Italië houdt referendum over federalisering staat. ROME (AP) - Al meer dan tien jaar debatteren Italiaanse politici. Een jaar voor de verkiezingen is de roep voor federalisering veeleer een waarschuwing aan het adres van de N-VA dan dat de Wetstraat werkelijk aanstuurt op. Open VLD ziet ruimte voor de herfederalisering van bepaalde bevoegdheden. 'We moeten af van het dogma dat een staatshervorming eenrichtingsverkeer is. 'De mythe waarin we in Vlaanderen steeds verder worden geduwd, vooral door de N-VA' 'Het verder decentraliseren van het beleid zal nauwelijks een verschil make

Het Vlaams woordenboek » defederaliserin

Er is een aantoonbare correlatie tussen 'de moeilijk te temmen overheidsuitgaven in dit land en de voortschrijdende federalisering', zo blijkt uit onderzoek van. In zijn parlementaire carrière maakt De Croo de federalisering van België mee, van de eerste staatshervorming tot de zesde Vertalingen in context van machtsspreiding in Nederlands-Frans van Reverso Context: Federalisering, machtsspreiding en machtsdeling worden door Lijphart gezien als. De trias politica, driemachtenleer of scheiding der macht(en) is een theorie van de staatsinrichting waarin de staat opgedeeld is in drie organen die elkaars.

België - Wikipedi

 • Waar moet het heen met de Europese Unie (EU) na de Brexit? Over die vraag buigt de Europese Commissie zich deze dagen. Voorzitter Jean-Claude Juncker deed.
 • De geschiedenis van de Amerikaanse revolutie is er één die vooral bepaald werd door blanke mannen. Zij gaven van 1775 tot 1783 leiding aan de.
 • Zo lang de ogen van het sportieve deel van de wereld gericht zijn op de Winterspelen in Sotsji, blijft de zichtbare bemoeienis van Rusland met Oekraïne beperkt
 • In diverse steden in het oosten van de Oekraïne demonstreren inwoners tegen de regering in Kiev. De Oekraïense regering heeft gedreigd met geweld om dit.
 • g Masterproef van de opleiding 'Master in de rechten
 • Congo viert op 30 juni 50 jaar onafhankelijkheid. Een bewogen halve eeuw waarin de Congolezen gebukt gingen onder dictatuur, geweld en het voorbije decennium twee.
 • g heeft zich in België de geleidelijke federalisering van de buitenlandse betrekkingen ingezet

Historische schets van de federalisering van België Belgium

Engagement Stad Gent • Stad Gent vraagt met aandrang aan de FOD BiZa om : - meer duidelijkheid te bieden over de gevolgen van de federalisering synoniem federalisering synoniemenwoordenboek, Helpen het mysterie encyclopedie voor kruiswoordraadsel federalisering, Encyclopedie federalisering jargon uitdrukking. Leraren en organisaties delen hun lesmateriaal en -ideeën gratis met jou! Registreer op KlasCement en doorzoek tienduizenden leermiddelen voor alle vakken In het tweede deel kijken we naar de federalisering van België in de periode 1970 - 1993. Besluiten doen we dan met een blik op de toekomst

Federalisering Belgie - klinkershovens

 • Vanaf 2019 krijgen de Brusselse ambtenaren een extra feestdag om naar uit te kijken. 8 mei, de dag van het Irisfeest, wordt voortaan erkend als officiële.
 • Bij de grondwetsherziening van 1988 heeft de federalisering ook een invloed gehad op de vroegere voor de beroepsopleiding verantwoordelijke diensten van de RVA/ONEM
 • De Belgische staatsstructuur België kende een stapsgewijze federalisering (van 1830 - heden) vanaf 1831: territoriaal gedecentraliseerde eenheidsstaat:.
 • Dutch De kans is groot dat de onderhandelingen snel doodlopen als gevolg van de vertraging in de federalisering van Cyprus en de spanningen tussen Turkije en Cyprus.
 • Meningen over de ontwikkeling van de EU zijn vaak tegenstrijdig. Voorspellingen variëren van volledige federalisering tot totale ineenstorting
 • Federalisering Overlast is Milieuprobleem, planningsprobleem objectief Verdelingsprobleem, leefbaarheidsprobleem, subjectief Oplossing Mogelijk, grenwaarden, contoure
 • Na Brexit komen de huidige 73 zetels die Groot-Brittannië invult definitief vrij. Hiervan zal een deel volledig verdwijnen en een deel herverdeeld worden.

federalisering - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek

Op 20 november is het 43 jaar geleden dat Franco is overleden maar wie was deze dictator, wat heeft hij gedaan en het verhaal achter Franco werken aan verdere federalisering en aan het creëren van een Europees ministerie van financiën. d. Pierre Bokma is echt een fantastische acteur De federalisering van de Belgische staat is immers een feit en binnen dit gegeven is de defederalisering van het buitenlands beleid een logisch gevolg

Salespage Cursus Federalisering SamenWerel

 • Zeker is dat de voortzetting van deze ideologische drammerij ten gunste van de federalisering van Europa op weg naar Utopia veel extra sceptici zal creëren over de.
 • federalisering Europese Unie - Pakistan: Deze maand 300 christenen gered uit moslim slavernij, nog tienduizenden te gaan 30-12-14 - Turkse premier belooft Hama
 • Volgens architect en publicist Koen Van Synghel steunen de plannen voor Uplace op schijnverhalen, overtrokken ambities en flatterende tekeningen. Het.
 • Offensief betekent aanval (zelfstandig naamwoord) of aanvallend (bijvoeglijk naamwoord). Het is het tegenovergestelde van defensie en defensief, wat verdediging en.
 • Federalisering. Toen natuurbehoud en ruimtelijke ordening een bevoegdheid van de gewesten werd, was de splitsing van de BNVR in twee regionale besturen de volgende,.
 • Voorstanders van de Europese federalisering willen echte Europese belastingen, dan betrek je de burgers direct bij de EU en heeft het zin om te gaan stemmen
 • Als Knack-abonnee geniet u van het voordeel om de Knack-magazines (Knack Weekend, Knack en Knack Focus) te lezen op knack.be in een handige online.

Federalisering George Knigh

 • De federalisering van ons land heeft het er de jager en de consument niet gemakkelijker op gemaakt. Elk gewest heeft zijn eigen jachtwet
 • SGP-jongeren heeft altijd kritisch gestaan tegenover verdere federalisering van de EU, en zien Brexit dan ook als een bevestiging van de zorgen die we geuit hebben
 • Zionist Nazi Bilderberg trekpop George Soros, de oprichter van de met sluiting bedreigde Central European University (CEU) in Boedapest, wordt komende donderdag.

OpinieZ federalisering

Schriftelijke vraag Federalisering kinderbijslag - Toepassing in Brussel van Vlaams groeipakket. van Freya Van den Bossche (sp·a) aan minister Jo Vandeurze Economische oorlog leidt altijd tot verliezen. Er moet een bevolkingsgericht grensplan voor Oost-Europa komen, met als kern de federalisering van de Oekraïne

België beleeft zondag de eerste parlementsverkiezingen sinds de federalisering van het land in 1993 werd bekrachtigd met het Sint-Michielsakkoord.. Ze worden onrealistisch wanneer je bedenkt dat minister Timmermans recent nog pleitte voor federalisering in het Europees buitenlands beleid. 6 Wordt die dynamiek. Bij de federalisering van België wordt het NWK opgesplitst en worden haar taken in Vlaanderen overgenomen door Kind & Gezin

Video: De onderverdeling van Spanje in deelstaten, provincies en comarca's

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *