Stamboom het huis van de moskee

Het huis van de moskee is een Nederlandse roman uit 2005 van de hand van Kader Abdolah.. Het werd tot het op een na beste Nederlandstalige boek aller tijden uitgeroepen bij de opening tijdens de Boekenweek 2007 het verhaal speelt zich af in Iran, in een niet al te grote stad, met als centrale plek Het huis van de moskee. De geschiedenis van het land wordt vertelt vanuit het perspectief van het huis van de moskee en de personages die daarin leven en erg van elkaar verschillen In de Iraanse provincieplaats Senedjan staat 'het huis van de moskee', een eeuwenoud huis dat aan de moskee vastzit. Het wordt bewoond door de hoofdpersoon Aga Djan en zijn omvangrijke familie. Aga Djan is als hoofd van de moskee en van de bazaar ongeveer de belangrijkste man van Senedjan

De familie van Aga Djan is al eeuwenlang de belangrijkste familie in de Iraanse stad Senedjan. Zij wonen in het huis naast de Djomè-moskee, de grootste moskee van een stad waar het vrijdaggebed wordt gehouden Het is een veelomvattend boek, waarin de historie van Iran verweven is met die van het huis van de moskee. Er staat een 'stamboom' voor in het boek, makkelijk om de vele personages nog eens op te zoeken als je het spoor bijster raakt, en een verklarende woordenlijst achterin

Het is niet waar wat Geert Mak op de flaptekst van Het huis van de moskee schrijft, dat het gaat over één enkel huis in den vreemde, en tegelijk [] over onze hele wereld. De vrouwelijke helft der mensheid ontbreekt Kader Abdolah, Het huis van de moskee, 2005. 2007, 18e druk. 3. Evaluatie Ik vind Het huis van de moskee een prachtig boek. Het is een heel compleet verhaal. Iran heeft in de 30 jaar tijd die in het boek wordt beschreven veel veranderingen meegemaakt. Het is een turbulente geschiedenis die veel impact heeft gehad op de levens van de Iraniërs Het huis van de moskee Auteur Kader Abdolah Genre Psychologische roman. 'Het huis van de moskee' gaat over Aga Djan, tapijthandelaar en hoofd van een grote Iraanse familie die het huis van de moskee bewoont. Broers en zussen, en neven en nichten wonen vreedzaam in het huis totdat de Sjah van Perzie wordt afgezet en de Ayatollah-revolutie Khomeini aan de macht brengt (1979)

Kader Abdolah, Het huis van de moskee, Breda (De Geus) 2005-2e, met stamboom, aantekeningen en verantwoording, 413pp. Intrigerende roman over de lotgevallen van een Iraanse familie die de moskee van een kleine plaats beheert Shabbal is een van de bewoners van het ruim bemeten huis datal sinds jaar en dag onderdak biedt aan een geslacht van imamsen handelaren. Het huis van de moskee, spil vangemeenschapsleven, bevindt. Prachtige vertelling van een familie in Iran. In de Iraanse provincieplaats Senedjan staat 'het huis van de moskee', een eeuwenoud huis dat aan de moskee vastzit. Voorin het boek staat een soort stamboom met de belangrijkste personages en hun rollen. Vrienden worden van het ene moment op het andere vijanden Auteur. Het huis van de moskee is een boek van ongeveer 400 pagina's. De schrijver is Kader Abdolah en het is in 2005 uitgegeven uitgeverij De Geus. Kader Abdolah was geboren in 1954 in Iran en kwam eind jaren tachtig als politiek vluchteling naar Nederland

Het huis van de moskee - Wikipedi

 1. Ach grrls, wat een prachtboek is Het huis van de moskee van Kader Abdolah. Bij deze beveel ik het alvast aan voor de leeslijst van van de zomer! Het boek beschrijft een 'familie' die in het huis bij een moskee woont, ergens in Iran
 2. Het Huis van de Moskee is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kader Abdolah. zou je willen dat je even op een stamboom kon spieken. Het stuk zit propvol historische feiten, die zelden met.
 3. Aga Djan in tapijthandelaar, hij is het hoofd van de bazaar in zijn woonplaats Senedjan. Hier woont hij met zijn hele familie in het huis van de moskee, de imam Alsaberi is zijn neef. Maar hij sterft al snel in het begin van het boek. Het nichtje van Aga Djan, Sediq trouwt met een jonge imam, Galgal
 4. Ik wil niet meer worden gevolgd door Google Analytics Klik hier voor opt-out. Let op, deze functie werkt niet op mobiele apparate
 5. Stamboom van het huis Oranje-Nassau Uitgebreide stamboom. Jan V Willem I de Rijke 1487-1559 Graaf van Nassau-Dillenburg en graaf van Dietz.

Leesdossier: Het huis van de moskee

 • In deze video bespreekt Jörgen de volgende drie boeken: Kader Abdolah - Het huis van de moskee Stephan Enter - Compassie Marion Pauw - We moeten je iets vertellen.
 • Het huis van de moskee (The House of the Mosque) catapulted Abdolah onto the Dutch bestseller lists. In 2007. it was voted second best Dutch novel ever in the Netherlands in an online survey organized by NRC Handelsblad and NPS. The English translation was released worldwide in January 2010. Books. 1993 - De adelaar
 • Het Huis van de Moskee is de locatie waar het verhaal zich afspeelt. Het huis bindt alle personages. Het verhaal speelt zich af gedurende verschillende decennia en volgt daarbij meer de structuur van een familiekroniek dan van een actie- of personage-gedreven verhaal

De roman eindigde achter De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch, maar voor bijvoorbeeld Max Havelaar van Multatuli of Nooit meer slapen van W.F. Hermans . Ik vind dat iets te veel eer voor deze roman, maar een goed boek is Het huis van de moskee zeker Bespreking van Het huis van de moskee van Kader Abdolah. Dit zelf lezen? http://deidioot.nl/aanbevolen/athenae... Abonneer je op het kanaal voor meer BoekTubes en. Editions for Het huis van de moskee: 9044507680 (Hardcover published in 2005), 184767240X (Paperback published in 2010), (Hardcover published in 2010), 1.. het huis van de moskee Download het huis van de moskee or read online here in PDF or EPUB. Please click button to get het huis van de moskee book now. All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it Bespreking van Het huis van de moskee van Kader Abdolah. Dit zelf lezen? http://deidioot.nl/aanbevolen/athenae... Abonneer je op het kanaal voor meer BoekTubes en.

Het huis van de moskee Een bruin bewegend kleed van mieren bedekt de stoep. Luister! voor ze het huis veroveren. De bewoners van het huis buigen zich voorover Het huis, dat naast de moskee staat, is het centrale punt in dit boek, vanuit hier wordt de geschiedenis van Iran beschreven. De hoofdpersonages zijn de bewoners van het huis en vertegenwoordigen elk belangrijke functies in de cultuur van Iran Het Huis van de Moskee behandelt het relaas van een familie in de Iraanse of Perzische stad Senedjan. (Lezersrecensie Adam Çetindag) Gisteren heb ik met een diepe zucht het laatste werk van Kader. Daarin verschilt Het huis van de moskee sterk van Spijkerschrift, de vorige grote roman van Abdolah, waarop deze een soort vervolg is. Het loopt allemaal iets te makkelijk Getrouwd met Shahbal Shahin Tijd Titelverklaring Zinat Ganoem Titelverklaring Thematiek Beoordeling Imam v/d moskee Religieuze ommekeer m.b.v. personages Rechter van God Veel vrouwen Zwak Bazar (Het huis van de) moskee Trouw aan Islam Invloed Amerika Sjah Anti-Amerikaans

Het huis van de moskee Lezen voor de lijs

Een veel gezochte stamboom is de stamboom van de Oranjes, ofwel de stamboom van het koningshuis, het huis van Oranje-Nassau. De leden van de Koninklijke familie zijn nakomelingen van het Huis Oranje-Nassau. Voor de stamboom kunt u het best terecht op Wikipedia Hoessein is een belangrijk figuur in de islam, omdat hij deel uitmaakt van Ahl al-Bayt (Mensen van het Huis van Mohammed) en Ahlel Kisa, ook omdat hij een sjiitische imam is en een van de 14 Onfeilbaren van de twaalvers Welkom op het digitaal schoolplatform van Rozenberg S.O.. Gebruikersnaam. Download de Smartschool App Download de Smartschool App Download de Smartschool App.

Video: Het huis van de moskee by Kader Abdolah - goodreads

Kader Abdolah - leestafel

 1. Zie de uitgebreide Stamboom van de familie nog steeds de Krommenieër, het wekelijkse huis-aan-huis-blad, en dat al sinds juli 1932! 24 november 1997 in de.
 2. Ach grrls, wat een prachtboek is Het huis van de moskee van Kader Abdolah. Bij deze beveel ik het alvast aan voor de leeslijst van van de zomer! Het boek beschrijft een 'familie' die in het huis bij een moskee woont, ergens in Iran. Het boek start in de tijd van de Shah en eindigt in het 'nu'
 3. Vanaf 1993 publiceerde hij in het Nederlands. Bekende titels van hem zijn Spijkerschrift, Het huis van de moskee, Papegaai vloog over de IJssel en Salam Europa.
 4. Het huis van de moskee vertelt het meeslepende verhaal van Aga Djan. Wanneer de religieuze leiders van Iran radicaler worden, moet hij als belangrijk man de spanningen in de samenleving proberen te bezweren

Het huis van de moskee vertelt het meeslepende verhaal van Aga Djan. Wanneer de religieuze leiders van Iran radicaler worden, moet hij als belangrijk man de spanningen in de samenleving proberen te bezweren. Inmiddels werd Het huis van de moskee vertaald in 30 talen en is er een speelfilm in voorbereiding Volgens mij was het een collega die me Het huis van de moskee van de Perzisch-Nederlandse schrijver Kader Abdolah aanraadde.Ik werkte er pas net en we hadden het over boeken, want daar komt een gesprek weleens op uit Het huis van de moskee is een Nederlandse roman uit 2005, geschreven door Kader Abdolah. Tijdens de opening van de boekenweek in 2007 werd het boek tot het op een na beste Nederlandstalige boek aller tijden uitgeroepen, na 'De ontdekking van de hemel', van Harry Mulisch Het huis van de moskee. Het huis van de moskee vertelt het meeslepende verhaal van Aga Djan. Wanneer de religieuze leiders van Iran radicaler worden, moet hij als belangrijk man de spanningen in de samenleving proberen te bezweren. Inmiddels werd Het huis van de moskee vertaald in 30 talen en is er een speelfilm in voorbereiding Ik ben blij als aan het eind van Het Huis van de Moskee de milde islam weer voorzichtig door de puinhopen schemert. De lente ontluikt. Een van de mannen van het huis, een schrijver, woont in een ander land en heeft een brief naar zijn oom gestuurd waarop een postzegel met tulpen is geplakt

Het huis van de moskee De Leesclub van Alle

Hoe ziet de stamboom van Het Koninklijk Huis eruit? De leden van de Koninklijke familie zijn nakomelingen van het Huis Oranje-Nassau. De band tussen het Huis Nassau en Nederland ontstaat in 1403. De Duitse graaf Engelbrecht I van Nassau trouwt in dat jaar met Johanna van Polanen, uit Breda De baraat was van het huis van Frits zijn beste vriend vertrokken en kwam aan in de moskee waar de Nikaah had plaats gevonden. Er was al een Maulood feest ter herdenking van de heilige Profeet gaande

Boekverslag Nederlands Het huis van de moskee door Kader

Henk-Jan van der Klis Search. Searc Het Huis Van De Moskee By Kader Abdolah Preparing the books to read every day is enjoyable for many people. However, there are still many people who also don't like reading

DOCUMENTATIE ARTIKEL. VWO. 5. Het huis van de moskee te eenzijdig beoordeeld. ISLAM In de reactie op de recensie van het boek 'Het huis van de moskee door dhr. J. de Ruyter Op de gemeenteraad van 14 mei ging het ook over de nieuwe mega-moskee aan de Brugsesteenweg in de gebouwen van Bio-Planet. Tijdens een felle discussie stapte raadslid Maarten Seynaeve op, samen met Isa Verschaete en Steve Vanneste Het huis van de moskee Kader Abdolah 90-445-0768- 'Ik heb dit boek voor Europa geschreven. Het gaat over mensen, over kunst, over religie, over seks, over film, over het belang van radio en televisie Kader Abdolah, Het huis van de moskee Breda, 2005, derde druk 413 pagina's Pyschologische / historische roman In de Iraanse provincieplaats Senedjan staat 'het huis van de moskee', een acht eeuwen oud huis met 35 kamers, vastgebouwd aan de moskee

Het huis van de moskee door Kader Abdolah Scholieren

Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan, het hoofd van de bazaar In Iran staat het huis van de moskee waar Aga Djan en zijn familie wonen. De mensen in het huis zijn trouw aan de tradities die de islam met zich mee brengt. Als de imam Alsaberi sterft neemt de familie een nieuwe imam aan: Galgal. Galgals preken zijn erg politiek geladen In Córdoba, eveneens in Andalucía, wilde Karel V de eeuwenoude moskee laten afbreken om er een enorme kathedraal voor in te plaats te bouwen. Toen een deel van het middenschip, opgericht in het midden van de moskee met gebruikmaking van het sloopmateriaal, voltooid was liet hij echter de verdere bouwwerkzaamheden staken De wederwaardigheden van de grote familie van een Iraanse tapijthandelaar, die het huis van de moskee bewoont, tegen de achtergrond van de islamitische revolutie in 1979. Rating: (not yet rated) 0 with reviews - Be the first Van daaruit stuurt hij zijn oom Aga Djan, één van de weinige overlevende familieleden en nog altijd hoofdbewoner van het huis van de moskee, een brief. `Ik heb ons huis verlaten, maar ik heb het.

bol.com Het huis van de moskee, Kader Abdolah ..

 1. Het huis van de moskee. Het huis van de moskee (Boekgrrls) De Koning. De Koning (interview door Enny de Bruin in Reformatorsich Dagblad) De kraai
 2. Het huis van de moskee werd in 2007 gekozen tot op een na beste Nederlandse roman aller tijden. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch werd verkozen tot beste Nederlandse roman. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch werd verkozen tot beste Nederlandse roman
 3. Hoewel Nieuw-Zeeland zelf geen koninklijk huis heeft, fungeert de Britse koningin Elizabeth officieel als monarch van het land. 41 Premier Nieuw-Zeeland betuigt steun aan moslimgemeenscha
 4. ister Dr. H. Colijn (ARP). Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste
 5. Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant

Het huis van de moskee - BK-Books

 1. Het huis van de Moskee heeft een centrale plaats in het dagelijkse leven van de bewoners van dit Islamitische dorp in Iran. Kader Abdolah neemt ons mee in de jaren waarin Iran een grote maatschappelijke ontwikkeling meemaakt
 2. Alef Lam Miem Raa. Er gingen jaren voorbij en het verdriet van het huis groeide als een boom in de tuin. De Amerikaanse gijzelaars sliepen allang weer in hun eigen bed, in hun eigen huis
 3. Het huis telt 35 kamers en wordt bewoond door een vooraanstaande familie, die van generatie op generatie de imams van de aanpalende moskee levert, alsmede de leidende kooplieden van de stad. In 1969 wordt een tv in huis gesmokkeld door Shahbal om de maanlanding te zien

Kader Abdolah neemt wraak TROU

Het huis van de moskee werd in 2007 verkozen tot het op één na beste Nederlandstalige boek aller tijden. Het is ondertussen in meer dan dertig talen vertaald. 'Kader Abdolah' is het pseudoniem van Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (1954) Het huis van de moskee neemt een centrale plek in binnen het stadje Senejan in Iran. Alles verloopt heel gemoedelijk totdat de ayatollah's onder leiding van Komeini de regering omver willen werpen om van het moderne Perzië een islamitische staat te maken In de Iraanse provincieplaats Senedjan staat 'het huis van de moskee'. Het wordt bewoond door Aga Djan en zijn familie. Aga Djan, een gefortuneerde tapijthandelaar, is niet alleen de heer des huizes, maar ook hoofd van de moskee en van de bazaar Aan de Kennedylaan staat de Islamitische Süleymaniye Moskee. Een moskee is een islamitisch gebedshuis. Het huis van Mohammed in Medina wordt als eerste moskee beschouwd

Het huis van de moskee luisterboek - poslednjavest

Raimond van Baux V (1340-1393), Prins d'Orange, had maar 1 dochter Maria van Baux-Orange, deze was de erfdochter. Zij trouwde met Jan III van Chalon, die daardoor de titel Graaf en Prins d'Orange in het huis van Chalon bracht Prins van Oranje, graaf van Nassau, stadhouder van Holland, Zeeland, Utrecht, Gelderland en Overijssel, koning van Engeland en Schotland Willem III werd in 1650 , acht dagen na de dood van... prins van Oranje 1840 » lees mee De moskee is een huis van Allah swt, het is een heilige plaats voor de gelovigen die met grote respect wordt behandeld. Het huis van Allah swt is een plek waar Zijn Naam wordt verheerlijkt, de Koran wordt gereciteer Een woordvoerder van de Stichting as-Soennah meldde dat er tientallen gelovigen in de moskee aanwezig waren voor het ochtendgebed, toen de poppen en het spandoek werden neergezet

Het huis van de moskee - nllijs

 1. in de stad Alsaberi, de imam van het huis die aan het hoofd van de mo.skee stond en Aga Shodja, de moázen van de moskee. Het was een vrijdagochtend, het begin van de lente
 2. Zoals het Huis van Vrede. Zij houden elke week een bidstond - Nederlandse burgemeesters na aanslag wel naar de moskee maar niet naar de kerk: selectieve.
 3. Ambtenaren hebben volgens hem bewust de term 'moskee' niet willen gebruiken. De titel van het bestuursakkoord van de coalitie, gedoopt in Lef en Liefde, is volgens Van den Berg dan ook ver te.
 4. Kader Abdolah is geboren in Iran en is religieus opgevoed. Hij had een betovergrootvader die de premier van Perzië was. Hij is door de handlangers van de Sjah vermoord. Perzië en het Islamitische geloof komen ook in zijn andere boeken terug. Bijvoorbeeld 'de kraai' en 'het huis van de moskee'
 5. JVS Voorzitter Sahat Bilici van het Turks Cultureel Centrum, sp.a-gemeenteraadslid Hasan Bilici en Eyup Bilici, met op de achtergrond de huidige moskee van de Turkse gemeenschap
 6. Het huis van de moskee door kader abdolah de geus, 15e druk, 2007 gebonden met stofomslag, 413 bladzijden isbn 9789044507683 al achthonderd... jaar heeft de familie van aga djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort
 7. Flaptekst Het huis van de moskee. Al achthonderd jaar, generatie na generatie, heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen, brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort

Boekgrrls: Kader Abdolah: Het huis van de moskee

In een klein stadje in Iran staat het huis van de moskee waar Aga Djan en zijn familie wonen. Aga Djan is het hoofd van het huis van de moskee en probeert alle zaken op orde te stellen wanneer hij zijn dochter uithuwelijkt aan een ietwat rebellerende imam De belangrijkste ruimte in het boek is het huis van de moskee, omdat de meeste dingen uit het boek zich hier afspelen. Over weersomstandigheden wordt niets gezegd. Informatie over de schrijver Kader Abdolah is het schrijverspseudoniem van de Iraanse balling Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Iran, 1954)

'Huis van de moskee' is historiestuk - NR

// Het huis van de moskee - Kader Abdolah // Aga Djan, tapijthandelaar en hoofd van een grote Iraanse familie, bewoont het huis van de moskee. Broers en zussen, en neven en nichten wonen vreedzaam in het huis, totdat in 1979 de Sjah van Perzië wordt afgezet en de Ayatollah-revolutie Khomeini aan de macht brengt Boekverslag van het huis van de moskee van Kader Abdollah. Bevat de vereiste elementen voor het leesdossier van het vak Nederlands op het VWO. Bevat o.a. motivatie, korte samenvatting, eerste reactie, gedraging hoofdpersonen, analyse van het boek (personages, perspectief, structuur, ruimte, spanning, stijl, thema en motief, titelverklaring. Het huis van de moskee verfilmd. De bestseller Het huis van de moskee van de Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah wordt verfilmd. De regie van de film komt in handen van de Iraanse regisseur Bahman Ghobadi, bekend van A Time for drunken horses en Turtles can fly Koninklijke Stamboom. De stamboom van de Nederlandse Koninklijke familie die u hier treft gaat terug tot 1487, toen Graaf Willem de Rijke van Nassau-Dillenburg werd geboren. De stamboom is bijgewerkt tot aan de geboorte van Prinses Ariane in 2007. De koninklijke familie maakt een onmisbaar deel uit van de Nederlandse geschiedenis Free download or read online Het huis van de moskee pdf (ePUB) book. The first edition of this novel was published in 2005, and was written by Kader Abdolah. The book was published in multiple languages including Dutch language, consists of 412 pages and is available in Hardcover format. The main characters of this fiction, cultural story are ,

leesdossierserdargecsoyler: Het huis van de moskee

Tijdens de Avond van het boek op 11 maart 2007 werd de top-tien van beste Nederlandstalige boeken aller tijden bekendgemaakt.'Het huis van de moskee' stond op de tweede plaats. Er was een internetstemming aan voorafgegaan waaraan meer dan 15000 mensen meededen In Het huis van de moskee verwerk ik ook passages uit de Koran. Het gaat me vooral om de geest van de Koran als boek, niet als religieuze leidraad. Ik wil de milde islam laten zien, niet die van het radicalisme. Tag Archief: Het huis van de moskee Next-To-Read-2015. 03 zaterdag jan 2015. Posted by Birgit leest in Next-To-Read-2015 ≈ Een reactie plaatsen. Tags Was het verhaal maar bij het huis van de moskee gebleven, want dan zou ik het geprezen hebben als warme familiekroniek. Maar nu komt de politieke kant teveel op de voorgrond te liggen tegenover de persoonlijke ontwikkelingen van de karakters Sinds achthonderd jaar, generatie na generatie, heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijke man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een groot tapijthandelaar die aan het hoofd staat van de bazaar

Docenten 15-18 - Lezen voor de Lijs

Er zit een heleboel vuil aan je schoenen van de straat, en daarom vinden moslims het niet gepast om hun schoenen aan te houden tijdens een bezoek aan iets wat het huis van god is. ik snap wel dat ze dat doen, er staan veel mooie dingen in een moskee en als daar vuil op komt zou ik ook zo'n verbod maken Zoek naar alle overeenkomende titels: Het huis van de moskee. Zie ook. Het Huis Van De Moskee € 9,00. De koning € 7,95. Het huis van de moskee € 7,00. De Koning. 3 De mieren Alef Lam Miem. Er was eens een huis,een oud huis,dat`het huis van de moskee' heette. Het huis was groot,met vijfendertig kamers. Eeuwenlang hadden daar bloedverwante families in dienst van de moskee gewoond het huis van de moskee kader abdolah Mon, 18 Mar 2019 11:16:00 GMT het huis van de moskee pdf - het huis van de moskee Download het huis van de moskee or read online here in PDF or EPUB. Please click button to get het huis van de moskee book now. All books are in clear copy here, and all files are secure so don't worry about it. Wed, 13 Mar 201 Het gebedshuis van moslims is een moskee. Ze komen er op vrijdagmiddag samen om te bidden en te luisteren naar de preek van de imam

Op basis van de familienamen die u heeft opgegeven in het Wie (onder)zoekt wie? register houdt het Stamboom Forum de kranten in de gaten voor recente overlijdensberichten. De overlijdensbericht notificaties brengen u veelal naar een scan van overlijdensbericht bij bijv. Online Familieberichten of Mensenlinq Kader Abdolah Het huis van de moskee Gedrukt boek De wederwaardigheden van de grote familie van een Iraanse tapijthandelaar, die het huis van de moskee bewoont, tegen de achtergrond van de islamitische revolutie in 1979 Zeven mensen waren op dat moment aanwezig in de moskee, zij slaagden erin het vuur te doven en niemand raakte gewond. algemeen. Een verklaring van het ministerie van het Koninklijk Huis. In maart 2018 besliste de regering om de concessie van de Grote Moskee voor Saudi-Arabië op te zeggen. Het land had de grond aan het Brusselse Jubelpark in 1969 in bruikleen gekregen voor een. Het huis van de moskee Kader Abdolah In het eerste hoofdstuk (de mieren) wordt verteld over een wonderbaarlijk aantal mieren dat op een dag naar de moskee trekt. Het onheil wordt bezworen door de imam die uit de koran leest, waarna de mieren rechtsomkeert maken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *